Brandstationen i Greve opsiger alle 12 deltidsbrandmænd pr. 1/2-2019 og fjerner 2 brandkøretøjer, tankvogn og drejestige. Tilbage bliver en sprøjte som er bemandet med 4 døgnvagter der kan rykke ud indenfor 60 sekunder.

Siden år 2010 har brandstationen i Greve, i flere omgange, reduceret i brandberedskabet, så der efter 1/2-2019 kun er en sprøjte tilbage med 4 døgnvagter.

I år 2010 var der 28 deltidsbrandmænd og uændret antal døgnvagter. Østsjællands Beredskab og Falck har forhandlet gennem 1½ år, og det er ikke kun på brandstationen i Greve at sparekniven har ramt brandmændene og køretøjerne. På brandstationen i Høje-Taastrup bliver der sagt farvel til 2 døgnvagter, de er pt. 6 døgnvagter som bemander sprøjte og stige eller tankvogn ved melding om brand eller ulykke, og de forlader brandstationen indenfor 60 sekunder. Efter 1/2-2019 bliver det alene sprøjten der kører indenfor 60 sekunder, og herefter skal udrykningen vente på deltidsbrandmændene som bliver tilkaldt.

På brandstationen i Solrød bliver tankvognen også sparet væk og 4 deltidsbrandmænd bliver opsagt pr. 1/2-2019.

Se pressemeddelelse fra Østsjællands Beredskab. TRYK HER